Monday, January 24, 2011

Настроения от Мелник

е първият ни съвместен проект през 2007 г., чиято цел беше да пресъздаде и представи, чрез текст и снимки, настроението, което уловихме когато посетихме Мелник – нашите три индивидуални и различни гледни точки, обединени в същото време от една обща тема.


изложението на Миро
Казват, че планината ражда хора, а полето – тикви. Може и така де е. Мелник е пословичен с виното и пирамидите, а първото нещо, което ми прави впечатление бяха кратуните – шарени и нарисувани, накичени навсякъде! А колкото до хората и настроението, това е нещо, което само може да се съпреживее и почувства – един залез, едно самотно дърво на върха, една прекрасна църква и чудотворна икона – и то с хора, които изпитват истинско удоволствие да уловят настроението и да го поставят в рамката на прекрасния спомен.


заключението на Вили
Мелник - тук и да си недоволен от нещо,  дълго не можеш да бъдеш сърдит... попивайки покоя на чинарите, отпивайки глътка мелнишко вино (или друго любимо питие;) вперил поглед в причудливите форми на меловете (особено по залез), потопен в атмосферата на миналото... и понеже думите недостигат, предлагаме ви нашето преживяване от Мелник пречупено през нашите фотографии. Приятно гледане! :)
 
снимките на Цвети




 

снимките на Вили 



снимките на Миро



No comments:

Post a Comment